VezetŐi informÁciÓs rendszerek

 

Manapság, a technikai fejlődés jelenlegi szintjén információ bőséggel találkozunk. Ezek közül megtalálni a számunkra fontosat, valós információval bírót nem mindig egyszerű feladat. Egy cégvezető, tulajdonos számára a legfontosabb, hogy a gazdálkodásra, üzleti lehetőségekre vonatkozó adatok naprakészen, összehasonlíthatóan, a legkisebb ráfordítással előállíthatók legyenek.

Szolgáltatásunk keretében a cégvezetés (tulajdonos) igényeinek megfelelően a társaság által használt számviteli rendszer lehetőségeivel összhangban meghatározzuk a vezetői információs rendszer elemeit, és kialakítjuk a vezetői információs rendszert.

 

magÁnszemÉlyeknek
indulÓ vÁllalkozÁsoknak
mŰkÖdŐ vÁllalkozÁsoknak

adÓzÁssal kapcsolatos hÍrek, informÁciÓk


NAPI TIPP – 2014. június 23.

Tudta-e Ön, hogy meghatározott esetekben mentes a személyi jövedelemadó alól a termőföld haszonbérbe adásából származó bevétel? A Személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján adómentes a termőföld-bérbeadásból származó bevétel, amennyiben a termőföld haszonbérbe adása alapjául szolgáló, határozott időre kötött megállapodás alapján a haszonbérlet időtartama az 5 évet eléri. Amennyiben a haszonbérlet időtartama alatt a bérbeadó személyében változás következik és az új tulajdonosnak olyan, már meglévő szerződés alapján teljesítenek kifizetést, amely a törvényi feltételnek megfelelően legalább 5 évre szól, akkor az e szerződés alapján az új tulajdonos részére kifizetett haszonbérleti díj adómentes jövedelemnek minősül.

Napi tipp

A "Napi tipp" ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásunk a gazdasági élet szereplői számára.

Amennyiben a jövőben szeretné ezen szolgáltatásunkat igénybe venni, kérjük adja meg e- mail címét!