tÁrsadalmi felelŐssÉgvÁllalÁs

       

Egyetlen felelősségteljesen működő cég sem hagyhatja figyelmen kívül a társadalmi kötelezettségvállalást; azt hogy mindenkinek joga és kötelezettsége a profitszerzésen túl valami jó ügy mellé állnia, azt szolgálnia.

Társaságunk a Muzsikus Club Kulturális Egyesületet ( www.muzsikus.hu) támogatja, amelynek Felügyelő Bizottsági elnöki pozícióját ügyvezetőnk látja el. Az Egyesület célja, hogy hozzájáruljon a minőségi zenét játszó zenészek erkölcsi és anyagi feltételeinek megteremtéséhez (koncertezés, társadalmi elismerés biztosítása, média megjelenés, hanghordozók megjelenése, egyéb lehetőségek.) Ezáltal talán olyan kapuk is megnyílhatnak számukra, amelyeket egyenként meg sem találnak, illetve az egyesület segítségével olyan támogatásokhoz juthatnak, amelyekre külön-külön kevés esélyük lenne.

Társaságunk ügyvezetője részt vesz az Egyesület legújabb projektjében, egy internetes, nonprofit kisközösségi rádió, a zuglói Muzsikus Rádió (www.muzsikusradio.hu) tevékenységében, ahol a heti rendszerességgel jelentkező Gazdasági együttható című műsort vezeti.

 

magÁnszemÉlyeknek
indulÓ vÁllalkozÁsoknak
mŰkÖdŐ vÁllalkozÁsoknak

adÓzÁssal kapcsolatos hÍrek, informÁciÓk


NAPI TIPP – 2014. június 23.

Tudta-e Ön, hogy meghatározott esetekben mentes a személyi jövedelemadó alól a termőföld haszonbérbe adásából származó bevétel? A Személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján adómentes a termőföld-bérbeadásból származó bevétel, amennyiben a termőföld haszonbérbe adása alapjául szolgáló, határozott időre kötött megállapodás alapján a haszonbérlet időtartama az 5 évet eléri. Amennyiben a haszonbérlet időtartama alatt a bérbeadó személyében változás következik és az új tulajdonosnak olyan, már meglévő szerződés alapján teljesítenek kifizetést, amely a törvényi feltételnek megfelelően legalább 5 évre szól, akkor az e szerződés alapján az új tulajdonos részére kifizetett haszonbérleti díj adómentes jövedelemnek minősül.

Napi tipp

A "Napi tipp" ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásunk a gazdasági élet szereplői számára.

Amennyiben a jövőben szeretné ezen szolgáltatásunkat igénybe venni, kérjük adja meg e- mail címét!