pÉnzÜgyi-jogi ÁtvilÁgítÁs

 

Az előzetes pénzügyi - jogi átvilágítás elengedhetetlen egy cég akvizíciója során, de egy tulajdonos, vagy cégvezető számára is fontos lehet, ha egyszerűen csak tisztában szeretne lenni a cégében rejlő kockázatokkal, illetve annak értékével. hiszen az évente készülő számviteli beszámoló csupán egy utólagos pillanatkép a cég gazdálkodásáról, állapotáról, és nem tartalmazza az értékben ki nem fejezhető tételeket.

A pénzügyi - jogi átvilágítás keretében lehetőség van az általános jogszabályi megfelelőség vizsgálatára, az adókockázatok feltárására, valamint az érvényben lévő szerződések teljes körű gazdasági - jogi áttekintésére, különös tekintettel a cég életét, jövőbeli kötelezettségei vagy éppen jogai, érdekei védelmét szolgáló biztosítékok és jogosultságok feltérképezésére, amelyek egy felelősségteljes és megalapozott vezetői döntés elengedhetetlen alapját és kiinduló pontját képezik. Ezenkívül - ha lehetőséget látunk - a gazdálkodásra vonatkozó törvényi keretek között adóoptimalizálási javaslatot készítünk, továbbá a jogi szempontból esetlegesen szükséges módosítási javaslatokat terjesztünk elő.

Egyes esetekben a pénzügyi- és jogi átvilágítás eredményeként egy olyan átfogó csomagot készítünk el, amely esetlegesen a cég szerződéses állományának átstrukturálásán keresztül, olyan megtakarításokat eredményezhet vagy esetleg nem várt nyereséget, amely a cég jövőbeli piacképességét, annak eredményességének növekvő hatékonyságát jelentősen meghatározza és megalapozza.

A jogi átvilágítás során a cég valamennyi szerződés típusa megvizsgálásra és elemzésre kerül annak érdekében, hogy a cég tevékenysége és müködése, valamint fejlődési és fejlesztési iránya átláthatóbbá váljon, amely alapján a jövőbeli hatékony stratégiai és szervezeti lépések egyértelműen felvázolhatóakká válnak.

 

 

magÁnszemÉlyeknek
indulÓ vÁllalkozÁsoknak
mŰkÖdŐ vÁllalkozÁsoknak

adÓzÁssal kapcsolatos hÍrek, informÁciÓk


NAPI TIPP – 2014. június 23.

Tudta-e Ön, hogy meghatározott esetekben mentes a személyi jövedelemadó alól a termőföld haszonbérbe adásából származó bevétel? A Személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján adómentes a termőföld-bérbeadásból származó bevétel, amennyiben a termőföld haszonbérbe adása alapjául szolgáló, határozott időre kötött megállapodás alapján a haszonbérlet időtartama az 5 évet eléri. Amennyiben a haszonbérlet időtartama alatt a bérbeadó személyében változás következik és az új tulajdonosnak olyan, már meglévő szerződés alapján teljesítenek kifizetést, amely a törvényi feltételnek megfelelően legalább 5 évre szól, akkor az e szerződés alapján az új tulajdonos részére kifizetett haszonbérleti díj adómentes jövedelemnek minősül.

Napi tipp

A "Napi tipp" ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásunk a gazdasági élet szereplői számára.

Amennyiben a jövőben szeretné ezen szolgáltatásunkat igénybe venni, kérjük adja meg e- mail címét!