INDULÓ VÁLLALKOZÁSOKNAK

 

Minden vállalkozás kockázattal jár, hiszen nem tudhatjuk, hogy a befektetésünk megtérül-e, ha igen, akkor mennyi idő alatt, illetve, hogy mikor tud számunkra megfelelő jövedelmet biztosítani.

Csökkenthetjük a vállalkozás kockázatát, ha az indulás előtt megalapozott üzleti tervet készítünk, amelyben mind a vállalkozás bevételeit, mind a költségeit megtervezzük. Az üzleti terv része a pénzforgalmi terv is, amely a vállalkozás tőkeszükségletét, készpénz áramlását mutatja be.

Az üzleti terv készítésén túl fontos a megfelelő vállalkozási forma kiválasztása, valamint az adózással kapcsolatos tudnivalók megismerése, különös tekintettel a jövedelemadó, a forgalmi adó, valamint az eljárásjogi szabályozásra.

 

magÁnszemÉlyeknek
indulÓ vÁllalkozÁsoknak
mŰkÖdŐ vÁllalkozÁsoknak

adÓzÁssal kapcsolatos hÍrek, informÁciÓk


NAPI TIPP – 2014. június 23.

Tudta-e Ön, hogy meghatározott esetekben mentes a személyi jövedelemadó alól a termőföld haszonbérbe adásából származó bevétel? A Személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján adómentes a termőföld-bérbeadásból származó bevétel, amennyiben a termőföld haszonbérbe adása alapjául szolgáló, határozott időre kötött megállapodás alapján a haszonbérlet időtartama az 5 évet eléri. Amennyiben a haszonbérlet időtartama alatt a bérbeadó személyében változás következik és az új tulajdonosnak olyan, már meglévő szerződés alapján teljesítenek kifizetést, amely a törvényi feltételnek megfelelően legalább 5 évre szól, akkor az e szerződés alapján az új tulajdonos részére kifizetett haszonbérleti díj adómentes jövedelemnek minősül.

Napi tipp

A "Napi tipp" ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásunk a gazdasági élet szereplői számára.

Amennyiben a jövőben szeretné ezen szolgáltatásunkat igénybe venni, kérjük adja meg e- mail címét!